loading
0%

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.

Stand with Ukraine! Support here

Розширюйте горизонти з Microsoft: підбірка корисної інформації та безкоштовних ресурсів

May 3, 2024
172

Минулого року Xpand проводив щорічну конференцію SCHO?Просвіта, яка була приурочена технологіям Microsoft, де простими словами експерти розповідали, як можна застосувати Microsoft технології у бізнес світі і не тільки. 

Xpand – компанія, що займаємось розробкою програмного забезпечення в межах Microsoft Dynamics продуктів, а також розробкою власних програмних рішень для інтеграції та автоматизації бізнес-процесів підприємств будь-якого розміру, вбачаємо необхідність поділитись підбіркою матеріалів Microsoft від експерта Андрія Зуєва для учнів, студентів і педагогів освітніх установ. Це збірка корисної інформації, безкоштовних ресурсів і можливостей, які ви можете використовувати вже сьогодні.

Розпочнемо із Microsoft 365 Education – це пакет рішень для організації електронної пошти, а також версій Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Teams та OneDrive для студентів і викладачів акредитованих навчальних закладів. Він дозволяє користувачам створювати та редагувати документи, презентації та нотатки, спілкуватися з однокурсниками та викладачами, зберігати файли в хмарі та багато іншого.

Варто відмітити, що існує три рівні Microsoft 365 Education, кожен з яких має цілу низку корисних функцій і, відповідно, варіюється в ціні.

Як отримати безкоштовно: ліцензія Office 365 A1 є безкоштовною для учнів і студентів, а також для працівників і персоналу навчальних закладів.

Покрокові інструкції для бажаючих із переходу на хмарні технології та розгортання низки рішень Microsoft 365 Education, а саме: програми Microsoft 365, Microsoft Teams, Windows, Intune для керування пристроями, ідентифікація Azure та School Data Sync, можна знайти тут: https://www.microsoft.com/en-us/education/products/office

Зверніть увагу, що для більшості країн/регіонів установа не повинна здійснювати жодних адміністративних дій, щоб зареєструватися. Проте, для деяких країн чи регіонів (для України зокрема теж) потрібно зареєструватися, виконавши конкретні кроки для реєстрації за лінком

Ви можете повідомити про доступність Office 365 A1 своїм студентам, викладачам і співробітникам за допомогою вмісту з набору інструментів Office 365 Campus Marketing. Цей набір містить шаблони електронних листів, плакати, веб-банери та багато іншого, що допоможе вам підвищити обізнаність студентів, викладачів і співробітників. Варто відмітити, що у цьому випадку, вам необхідно буде звернутись до представника корпорації Майкрософт саме в Україні із конкретними запитаннями про те, які кроки має зробити ваш навчальний заклад.

Крім цього, є можливість студентам заощадити 50% на Microsoft 365.

Отримати Microsoft 365 із знижкою (тариф за 79,00 грн/міс) можна підтвердивши статус студента коледжу або університету:


Що входить у вартість:

  • 1 ТБ простору в хмарному сховищі.
  • Можливість роботи у Windows, macOS, iOS і Android
  • Розширений захист Microsoft Defender для ваших даних і пристроїв
  • Преміум-програми Office

Детальніше за посиланням.

Крім того, Microsoft пропонує безліч можливостей для самостійного навчання, які допоможуть вам розвинути свої навички та знання у різних галузях, незалежно від того, чи ви початківець, чи досвідчений фахівець, ви знайдете курси, які відповідають вашим потребам.

Є можливість пройти курси з таких тем, як програмування, розробка хмарних рішень, штучний інтелект, кібербезпека, дані та аналітика, та багато іншого.

З плюсів, багато курсів включають практичні завдання, щоб допомогти вам закріпити свої знання.

Також пройшовши курс і склавши іспит, ви можете отримати сертифікат, який підтвердить ваші навички і компетенції. Це може допомогти у просуванні вашої кар'єри або посприяти навіть у її зміні.

Як розпочати:

  1. Перейдіть на https://learn.microsoft.com/en-us/training/
  2. Перегляньте каталог курсів та знайдіть те, що вас цікавить.
  3. Створіть обліковий запис або увійдіть до існуючого.
  4. Зареєструйтеся на курс та розпочніть навчання.

В Xpand щорічно проходить Академія, де відбуваються набори, сертифікація і практичні навички Microsoft будуть великим плюсом для вас.

Сертифікати Microsoft – це визнаний у всьому світі знак якості, який може допомогти вам підвищквати свою конкурентоспроможність.

Які сертифікати є корисними?

Найбільш затребувані сертифікати Microsoft включають:

  • Microsoft CertifiedAzure Fundamentals – цей сертифікат підтверджує базові знання хмарних концепцій, основних служб Azure, а також функцій та інструментів управління Azure.
    Детальніше за посиланням
  • Microsoft Certified: Azure Data Fundamentals – сертифікат підтверджує фундаментальні знання основних концепцій даних, пов'язаних зі службами даних Microsoft Azure.
    Детальніше за посиланням
  • Microsoft Azure Data Scientist Associate сертифікат підтверджує вміння керувати збором та підготовкою даних, тренуванням і розгортанням моделей, а також моніторингом рішень для машинного навчання за допомогою Python, Azure Machine Learning та MLflow.
    Детальніше за посиланням
  • Microsoft Certified: Azure Administrator Associate – підтверджує ключові навички з налаштування, управління, захисту та адміністрування ключових професійних функцій у Microsoft Azure.
    Детальніше за посиланням
  • Microsoft Azure Developer Associate – сертифікат підтверджує знання, що ви можете створювати комплексні рішення в Microsoft Azure, щоб створювати функції Azure, впроваджувати веб-програми та керувати ними, розробляти рішення з використанням сховища Azure тощо.
    Детальніше за посиланням
  • Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert 
    Детальніше: https://learn.microsoft.com/en-us/credentials/certifications/azure-solutions-architect/ 

    Як отримати сертифікат Microsoft?

    Щоб отримати сертифікат Microsoft, вам потрібно пройти іспит. Іспити можна скласти в одному з тестових центрів Microsoft або онлайн.

    Де знайти більше інформації?

    Більш детальну інформацію про сертифікати Microsoft можна знайти на веб-сайті.

    Також існує програма Microsoft Azure for Students, яка надає безкоштовний доступ до хмарних ресурсів Azure всім студентам та випускникам протягом 12 місяців. Це чудовий шанс отримати практичний досвід роботи з хмарними технологіями та розвинути навички, які допоможуть вам у вашій кар'єрі.

    Що ви отримуєте:

    • $100 безкоштовних кредитів Azure
    • Доступ до понад 200 Azure-сервісів. Переглянути сервіси можна за посиланням: https://azure.microsoft.com/en-us/free/students
    • Безкоштовні навчальні курси та сертифікації
    • Підтримка від Microsoft

    Як отримати доступ:

    • Перейдіть на https://azure.microsoft.com/en-us/free/students
    • Зареєструйтесь за допомогою адреси електронної пошти вашого навчального закладу
    • Перевірте свою електронну пошту та активуйте свій обліковий запис
    • Почніть користуватись Azure

    Варто відмітити, що будь-хто може отримати безкоштовний обліковий запис Azure, незалежно від того, чи є ви студентом, викладачем, розробником, підприємцем чи просто хочете дізнатися більше про хмарні технології.

    Більш детальну інформацію про безкоштовний обліковий запис Azure можна знайти на веб-сайті.

    Не бійтесь досліджувати, вчитися та використовувати безмежні можливості, які пропонує Microsoft.

172